Дискусія «Акт Злуки – історична містифікація?»

У середу, 21 січня 2015 р., з 14:00 по 16:00 у Львові в готелі «Жорж» (пл. Міцкевича, 1, Камінна зала, 2 поверх) відбудеться відкрита дискусія «Акт Злуки – історична містифікація?» Організатор: Інститут західно-українських студій за підтримки Міжнародної неурядової організації «Initiative pro Mitteleuropa». Контактна особа: Зоряна Бутковська, тел. 097-999-56-32. У заході візьмуть участь історики, журналісти та громадські діячі зі Львова, Чернівців та інших міст Західної України.

Під час дискусії планується обговорити процес підготовки Передвступного договору між УНР та ЗУНР, за яким остання мала отримати територіальну автономію, прийняття Універсала про об'єднання УНР і ЗУНР (22.01.1919) та спроб його реалізації, фактичної денонсації цього акта після підписання Варшавського договору між УНР та Польщею (21.04.1920), а також наслідків всіх цих подій для подальшої історії України.

1 коментар

Адамчук Ярослав
Цікаво мені як історику було б почитати доповіді, які там були представлені.Сподіваюсь вони не були сильно забруднені політичними проблемами сучасності.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте